Zin in vrijwilligerswerk?
 

Een vakantie doet ouderen goed! Tijdens een vakantie ontmoeten ze nieuwe mensen en kunnen ze heerlijk ontspannen. Na afloop nemen evt. gevoelens van eenzaamheid af en is de drempel lager om met anderen in contact te komen. Een vakantie geeft ze ook nieuwe energie, zodat ze eenmaal thuis er weer even tegenaan kunnen, ondanks een eventuele beperking.
 


 “Je bent er helemaal uit, kunt je overgeven aan goede zorgen en thuis kun je er weer even tegen.”
 


Persoonlijke aandacht

Onze vrijwilligers gaan ervoor om gasten een plezierige vakantie te  bezorgen. Het belangrijkste daarbij is de persoonlijke aandacht: een luisterend oor, samen een spelletje doen, een ommetje maken of mee met een uitstapje. Onze gasten bepalen daarbij zelf het tempo.Zorg en begeleiding

Tijdens onze vakanties bieden vrijwilligers de zorg en begeleiding die onze gasten nodig hebben, zoals hulp bij aan- en uitkleden, wassen en evt. andere zorg. Daarnaast is er een programma waar gasten naar wens aan kunnen deelnemen en onze vrijwilligers begeleiden hen daarbij.
 


“Heerlijke maaltijden, attente verzorgers, leuke contacten en spelletjes."
 

 

Mooie accommodaties

De vakanties vinden het hele jaar door plaats in mooie, aangepaste accommodaties in Nederland. Ouderen kunnen zich via onze jaarlijkse vakantiebrochure oriënteren op een vakantie en zich met het aanmeldingsformulier aanmelden voor een of meerdere vakanties naar keuze.

 

Voor wie zijn de vakanties?

De vakanties van Allegoeds zijn bestemd voor ouderen met of zonder zorgvraag, namelijk:

  • vitale ouderen die graag met begeleiding op vakantie willen
  • senioren met een lichte of intensievere zorgvraag, die zonder zorg en ondersteuning niet op vakantie kunnen
  • ouderen met (beginnende) dementie
  • mantelzorgers die samen met hun verzorgden van een vakantie willen genieten

Veel van onze gasten zijn alleenstaand en genieten samen met de andere aanwezige gasten van hun vakantie.

 

“De ervaring dat ik als alleenstaande met wat hulp toch nog op vakantie kan.”
 


Een groot deel van onze gasten is alleenstaand en kampt in het dagelijks leven met gevoelens van eenzaamheid. Juist voor deze mensen kan een vakantie zoveel verschil maken in hun leven!
 

Vacatures

Kijk voor meer informatie over de verschillende vacatures en voor aanmelden op www.zininvrijwilligerswerk.nl

 

“Het mooie aan de vakanties is dat mensen zo enthousiast en dankbaar zijn.”

 

 

 

 

 

Vrijwilliger duwt gast in rolstoel tijdens uitstapje allegoeds_vakanties_-_gasten_en_vrijwilliger_op_de_hei_webformaat.jpg allegoeds_vakanties_-_gast_en_vrijwilliger_in_natuurcentrum_webformaat.jpg allegoeds_vakanties_-_vrouwelijke_gast_en_vrijwillliger_in_orchideenhoeve.jpg allegoeds_vakanties_-_vrouwelijke_gast_in_rolstoel_bij_passiflora_webformaat.jpg